Щерка на Ананиева ще закриля децата

Майка ми не можа да ме отклони от политиката, казва Ана

Щерка на Ананиева ще закриля децата | StandartNews.com

София. Дъщерята на Нора Ананиева - Ана, ще закриля децата у нас. Преди дни юристката бе назначена за зам.-шеф на Държавната агенция за закрила на детето.

"Кариерата ми досега има много допирни точки с новия ми пост", коментира Ана Ананиева. Юристката посочи, че е член на социалната комисия към Националния съвет на БСП, в която се обсъждат близки теми.

"Като жена и майка имам афинитет към социалната дейност", казва Ананиева. И разчита на това, че жените са по-чувствителни към темата за закрила на децата. В комбинация с факта, че съм юрист, смятам че съм пълноценна да върша новата си работа, допълва тя. Дамата е завършила право в Благоевградския университет. Преди това обаче две години учи журналистика в Софийския университет, за където не й е достигнал балът да запише право.

"Майка ми беше много доволна от идеята да стана журналист, но аз държах да уча право", казва Ана. И обяснява този интерес със средата, в която е израснала. Затова се прехвърля с приравнителен изпит в Юридическия факултет на университета в Благоевград. Докато следва, Ана работи и като стюардеса - първо в "Балкан", а после в "Хемус Еър". Пътува с чартърни полети до морето. Работата беше много приятна и лека за една студентка, но след три години изчерпа интереса ми, разказва тя. По това време дъщерята на Нора Ананиева се жени за сина на банкера Румен Георгиев, който носи неговото име и сега е шеф на застрахователното дружество "Армеец". Ражда се дъщеря им Нора, кръстена на именитата баба.

След завършване на образованието си Ана започва работа като адвокат в Софийска градска колегия, но за кратко. "Неуспешни излязоха опитите на майка ми да ме отклони от политиката", разказва тя. Младата жена става член на БСП и дори влиза в листите на партията в последните избори за 42-ро Народно събрание, макар и на неизбираемо място. По времето когато Сергей Станишев е министър-председател, тя е екперт в политическия му кабинет. А след това е експерт в Комисията за борба с корупцията в 41-то Народно събрание. "В политиката се чувствам най-силно мотивирана да работя и да осъществя идеите си", казва Ананиева. И признава, че на този етап не е успяла.

В свободното си време Ана спортува много активно. Запалена е по фитнеса, с който поддържа форма и се зарежда. През зимата обича да кара ски заедно с вече 13-годишната си дъщеря. Гордее се, че малката Нора, която наесен ще бъде осмокласничка в Италианския лицей в Горна баня, става много добра тенисистка. За други забавления не ми остава време, а това лято ще остана и без почивка, казва Ананиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай