Ще върнем Плевен в топ 5 на България

Ще върнем Плевен в  топ 5 на България  | StandartNews.com

Владислав Николов е депутат на ГЕРБ от Плевен, икономист с опит в изграждането и структурирането на финансови програми. Член е на бюджетната комисия и Комисията за контрол на ДКЕВР в НС. Работил е по казуса КТБ във временна анкетна комисия.

- На откриването на закрития плувен комплекс чухме премиера Борисов да казва, че Плевен се променя видимо. Така ли е наистина?
- Въпросът ви е риторичен. Още в началото на 2012 г. се разбра, че няма да има компромиси с бъдещето на Плевен. Първо, защото проф. Димитър Стойков е лична номинация на Бойко Борисов и второ, дългият застой и "нищослучване" повече от 12 г. трябваше да бъде преодоляно спешно. Занемарени проекти, никаква координация с централната власт и ред финансови недоразумения принудиха общинските съветници от ГЕРБ и кмета проф. Стойков от първия ден да заработят на пълни обороти в името на този достоен град и неговите още по-достойни хора. Днес три години по-късно виждам, че всички усилия са си заслужавали.
- Какво се е променило във финансите на общината от 2011 година до днес?
- За по-малко от година проф. Стойков стабилизира устойчиво финансите на местната власт и администрацията заработи спокойно. Ще отбележа и подобряването структурата на бюджетните звена. Предстои преструктуриране на общинската администрация и оптимизация на разходите.
- Има ли реална възможност да бъдат разкрити нови работни места в региона като казвате оптимизация?
- Фактите са категорични. Хората от Плевен могат да го потвърдят. В регион, изостанал от останалите развиващи се градове за цяла декада време, бяха открити над 2000 нови реални работни места за един кметски мандат. Спокойно мога да кажа: Нови близо хиляда работни места предстои да бъдат открити в предстоящия управленски период. И при добро прецизиране на концепцията за модернизация на Плевен плюс осъществяване в пълен размер на инвестиционните проекти от чужбина очакваме още около 800 човека да намерят професионална реализация. В града се усеща раздвижване на търговските активности включително и в частния сектор.
- Споменахте раздвижване. Какво имаме предвид?
- Това е като да събудиш за живот един задрямал безценен часовник. Днес този механизъм е необходимо само да бъде поддържан в изправност. Същото е и в живота, когато добър стопанин влезе в разрушен дом, той го съгражда тухла по тухла. И с основание казвам, че това се случи с моя роден град. Ателиета по фотография, младежки трупи по актьорско майсторство, млади фотографи, художници, танцьори. Колко красиви могат да бъдат летните дни в Плевен. Такива моменти доказват, че всяко едно усилие е точно в десетката.
- Да, но критиците на ГЕРБ в Плевен имат други аргументи?
- Опонентите, преди да критикуват, да мислят. Иначе понамирисва на некомпетентност. Щеше да е полезно за самите тях, преди да ни избождат очите с нагорещени езици, да се вгледат в собствените си дела и къде бяха запратили безцеремонно Плевен. Щях да се изненадам, ако за 4 г. управление имаше и една седмица спокойствие за нашите общински съветници и кмет. Въпреки това ние спазваме обещанието да върнем града в първите пет на България. И съм сигурен в думите си повече от всякога, защото вярвам в борбения дух на плевенчани.
- Борбен дух казвате, а какво се случва с футболния отбор "Спартак"?
- Мое лично желание е да видя "Спартак" в "А" група. Отборът възмъжа, влезе в "Б" група и постепенно набира скорост. Победата над "Славия" за националната купа дава надежди. Проф. Стойков вложи сърце и душа за този тим. Не крия, че и аз съм фен от години. Работим за това стадионът да стане модерно съоръжение, отговарящо на всички критерии на УЕФА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай