Ще се намеси ли Иран в новата война? Топ военен разкри ходовете

Интересен анализ на о.р. Константин Попов

Ще се намеси ли Иран в новата война? Топ военен разкри ходовете | StandartNews.com

Ще се намеси ли Иван в новата война, която терористичната групировка „Хамас” започна срещу Израел? Отговор на този тревожен въпрос даде бившият началник на отбраната о.р. ген. Константин Попов, бивш шеф на Комисията по отбрана в НС.

Иран е внимателен в своите действия. Те предпочитат да създават свои бази, да разширяват своето влияние – Сирия, Ирак, Йемен. Иран в тези условия няма да се намеси. Той може да се включи в активни действия, ако разбере, че Израел е изтощен и не може да се защитава повече", каза Попов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова нюз.

 „Какво означава да се ликвидира „Хамас” – физически всички да се унищожат, да се изгонят – те няма къде да отидат. Ако трябва да се смени това управление – кой ще дойде на негово място, с каква позиция”, запита о.р. ген. Попов.

Анализът му дойде, след като късно снощи израелската армия започна интензивен обстрел на цели в ивицата Газа и обяви разширяване на сухопътната офанзива.

Относно тунелите под ивицата Газа, той предположи, че Израел може би има карта на тунелите.

Ген. Попов сравни двата военни конфликта – нахлуването на Русия в Украйна и атаката на „Хамас” в Израел. „В Украйна имаме сблъсък на два вида въоръжени сили, измеренията там са огромни, населението е различно. В Израел войната е с терористична организация – няма правила, няма униформи, всичко се води в градски условия”, обясни военният.

Относно бъдещето на Българската армия и употребата на дронове и закупуване на антидрон система, бившият началник на отбраната обясни, че антидрон системите са с много широк спектър. Най-важното е да знаеш какъв е замисълът. Българските ВВС имат бъдеще”, каза о.р. ген. Попов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай