Шопов за скандала в Атон: Беше подготвена инсинуация

Теологът, скандирал за оставка в Гърция, е платен от ГЕРБ, смята депутатът

Шопов за скандала в Атон: Беше подготвена инсинуация | StandartNews.com

София. „Това си беше ясно подготвена инсинуация и провокация. И този човек благодарение на вас, чрез телевизията ви, беше изкаран герой, бяха му задавани въпроси, обиколи екраните. Неговото име беше в социалните мрежи - това беше целта, всичко, което да направи". Това каза депутатът от „Атака" Павел Шопов по повод скандала с него в Атон. Тъй като народният представител не пожелал да гостува в сутрешния блок на бТВ, за да коментира случилото се, репортер на телевизията потърсил мнението му в парламента.

Шопов бе категоричен, че поклонникът на кораба е направил друг видеозапис, който да представи ситуацията по съвсем друг начин. „Бях наречен палячо. Тука вие изкарахте във вашите репортажи, че всъщност той едва ли не е репресиран и задържан, че викал оставка. Не е това въпроса - той наруши моето лично пространство. Той направи скандал, ритна депутат от българския парламент в крака, той беше със синина. Той крещя като ненормален по цялата палуба", разказа Шопов.

„Това, което направи въпросния индивид на кораба, също беше кощунство. Пред очите на десетки монаси, пред очите на десетки поклонници от всички християнски страни", обясни още той.
„Той беше агресивен, той ме обиди, започна да се заяжда с мен, че очите ми били червени, т.е. аз съм бил пияница. Това беше опит да бъда предизвикан. Отговорих му: Много просто - конюнктивит. Всички мои приятели знаят, че взимам чаша алкохол на Нова година и не изпивам цялата чаша. Минавам за патологичен трезвеник в компания, с което се шегуват дори с мене",каза още Шопов за скандала в Атон. Той добави, че е омерзен и увери, че на кораба се е държал „достойно, сдържано законосъобразно".

Павел Шопов изрази и несъгласие с репортажа на бТВ по темата, който според него бил манипулиран. „Показаното от инцидента не отговаря на истината", изтъкна той.

„Това беше неговата длъжностна характеристика, той затова е изпратен там. Някакви книги е печатал в печатницата в Костинброд, проверили сме го това. Мотал се е в структурите не ГЕРБ, ял е от ГЕРБ. Отърквал се е, както много хиляди хора, българи са го правили през годините", сподели депутатът за този, който го е заснел на въпросния кораб в Гърция. Шопов изрази и съмнение, че теологът е платен провокатор от ГЕРБ.

„Той направи нещо, което други направиха в България - направи престъпно поведение, предава благовидност на постъпките си, обличат ги във високи каузи, с което стават известни, получават облаги", допълни още депутатът от „Атака".

Стандарт Нюз припомня, че след скандала в Брюксел, „Атака" се прочу с друг- в Атон. Тогава на ферибота в посока Уранополис теологът Светлозар Стоянов скандирал за оставка срещу депутати от „Атака", БСП, ДПС и ГРЕБ, които били на поклонение в Света гора. Депутати от „Атака" и БСП обявиха, че ще съдят теолога.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай