Шок. Туризмът липсва в Плана за възстановяване

Браншът е поискал милиард и половина

Шок. Туризмът липсва в Плана за възстановяване | StandartNews.com

В Плана за възстановяване няма нито един туристически проект. Шокиращата новина съобщи в интервю за бТВ Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

„Във версията от 16 април 2021 г. на Плана за възстановяване не открихме нито един проект или целево финансиране, свързано с проекти в туристическата индустрия“, подчерта тя. И допълни: „Считаме, че е правилно да се разглежда мястото на туризма в различните стълбове от общата конструкция на този план.“.

Карастоянова припомни, че туристическият сектор е един от най-засегнатите от пандемията. Браншът е поискал милиард и половина. „Това е базисна позиция, от която трябва да тръгне разговорът за присъствието на индустрията в този план“, каза Карастоянова. Но допълни, че не знае дали този бюджет е намерил място в последната работна версия на плана.

Националният борд по туризъм подкрепя идеята за „зелен сертификат“ за пътуване по време на пандемията.

Очаква се днес здравният министър проф. Костадин Ангелов да издаде правилата за влизане в България и осъществяване на туристическа дейност. Те са разписани до 27 април и браншът вече седмица алармира, че не знае какво да прави след тази дата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай