Министърът разкри схемата. Защо не е платено на пътните строители

ГЕРБ елегантно се дръпна и остави фирмите, каза регионалният министър

Министърът разкри схемата. Защо не е платено на пътните строители | StandartNews.com

„Държавата в годините назад без бюджет е възлагала текущите ремонти по пътищата, а с решение на Министерския съвет в края на годината са отпускани средствата. Не фирмите са некоректни, а възлаганията, направени от управлението на ГЕРБ." Това обясни в интервю за бТВ служебният регионален министър Иван Шишков по повод продължаващата повече от година сага с неиздължените пари на държавата към пътните строители.

"ГЕРБ елегантно се дръпна и остави фирмите, които трябваше да водят война със служебния и редовния кабинет“, припомни министърът.

Той коментира и забавянето в строежа на магистрала "Струма" и каза, че най-вероятно тунел "Железница" ще бъде готов след месец и половина, но няма да има път до него. "Имаме модел за укрепване на свлачището, което застрашава пътя", уточни министърът.

Според него решението е да се пусне движението в едната лента. „Другият вариант е да им тунели, но да няма движение по тях“, каза министърът.

Що се отнася до енергийните доставки, той каза, че е разделено на етапи въвеждането в експлоатация на интерконектора с Гърция. Възможно е преди 1 октомври той да заработи, но зависи от строителя, обясни Шишков.

Министърът подчерта, че строителят е обещал, че в първите 10 дни ще е готова последната част от обекта. Водят се разговори с надзора, за да може по-бързо да премине и проверката на ДНСК, и да се издаде разрешение за ползване.

„Новите обществени поръчки за зимното почистване са обявени. В понеделник те ще се появят на сайта на АПИ. Срокът е съкратен. Призовавам всички фирми да участват активно и да се отнесат отговорно“, каза Иван Шишков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай