Шефът на БНБ оглавява експертен кабинет?

Това твърди Румяна Коларова по БНТ

Шефът на БНБ оглавява експертен кабинет? | StandartNews.com

"Бойко Борисов ясно каза, че няма да подаде оставка. Ако протестите ескалират, ще има експертно правителство", това заяви по програма "Хоризонт" на БНР политологът проф. Румяна Коларова.

"Институцията служебно правителство в България наистина е доста неадекватна в сравнение с практиката на европейските демокрации. Това е всъщност реалното участие на президента в изпълнителната власт.

Борисов в момента прилага една стандартна рецепта в две стъпки, така както се прилага в Европа. Ако се стигне до силна ескалация на протестите, ще последва т.нар. експертно правителство с министър председател Димитър Радев.

Или той (Борисов - бел. ред.) в отпуск, управляват вицепремиери, които са експерти. Аз съм убедена, че в момента назначенията, които ще се направят, те няма да само три, няма да бъдат партийци на ГЕРБ", добави Коларова.

И в момента ГЕРБ имат 10 на сто преднина пред БСП, ако отидат на предсрочни избори, но за тях стратегически това е неудобно, защото то е поражение пред политическият им противник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай