Ще става ли Весела Чернева външен министър. Говори Никола Минчев

Ще търси ли "Продължаваме промяната" гласове в НС от ИТН

Ще става ли Весела Чернева външен министър. Говори Никола Минчев | StandartNews.com

Външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков – Весела Чернева, има качества за външен министър. Това заяви в тв интервю шефът на парламента Никола Минчев. Той обаче уточни, че още не е обсъждана конкретна кандидатура за мястото на Теодора Генчовска. Тя заяви, че като част от екипа на ИТН напуска правителството в понеделник. Тогава и енергийният министър Александър Николов ще депозира оставката си. Тази седмица Слави Трифонов изтегли от кабинета министрите на ИТН и сложи край на четвърната коалиция за властта. Причините са две – онарушеното коалиционно споразумение в частта му за ветото над Северна Македония и липсата на пари в държавата. Теодора Генчовска обяви, че кабинетът води двойствена външна политика и има дипломат № 1 в сянка – Весела Чернева.

Нямаме списък с депутати от "Има такъв народ", които да отмятаме или не. Вярвам, че можем да намерим 12 депутати и от ИТН е най-очевидното. Чисто математически е възможно да има друго правителство в настоящия парламент, но не виждам кое е това ново мнозинство, каза Минчев пред Нова тв.

Няма да подкрепим друго правителство, включително и с мандата на "Има такъв народ", ГЕРБ или ДПС, уточни шефът на парламента.

Правителство на малцинството трудно е просъществувало в България, но говорим за отделни депутати, които да ни подкрепят, за да има в парламента едно истинско мнозинство, очаква Минчев.

Той уточни, че няма да бъдат канени депутати от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", за да се осигури мнозинство в парламента за актуализацията на бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай