Ще има ли среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ? Проговори Денков

Без общо участие на всички лидери ще се създадат излишни интриги

Ще има ли среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ? Проговори Денков | StandartNews.com

Ако ще се провежда сериозна среща, това изисква участие на лидерите, заяви в кулоарите на парламента Николай Денков от "Продължаваме промяната" преди днешната среща между ПП-ДБ и Мария Габриел, на която стана ясно, че ще присъства и ръководството на ГЕРБ-СДС.

По думите му без общо участие на всички лидери ще се създадат излишни интриги. Денков поясни, че е отговорил на Десислава Атанасова, че днешният ден не е подходящ заради отсъствието на Кирил Петков и Асен Василев.

От ПП-ДБ обявиха вчера вечерта, че срещата няма да бъде днес, а в петък, за да могат в нея да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. От пресцентъра на ГЕРБ заявиха, че ще очакват представителите на ПП-ДБ според първоначално обявения график. Оттам посочиха, че доколкото им е известно, в София са съпредседателите на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев.

„Нашата интерпретация е, че за ГЕРБ-СДС тази среща е проформа. Ако искат истинска среща на лидерите, трябва всички да са тук така както сме предложили“, каза още тази сутрин Николай Денков.

„В момента говорим за обсъждането на една бъдеща конструкция за правителство, която Мария Габриел би трябвало да ни представи. Редно е в такъв случай разговорите да бъдат лице в лице. Ако отидем без Кирил Петков и Асен Василев, веднага ще започнат коментари защо ги няма, каква е причината. Една такава среща е достатъчно сериозна, за да искаме да бъдат всички основни лица от нашата коалиция“, отново повтори Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай