Неделя,

Сергей Станишев: БСП да има едно наум за АБВ

От: Редактори -
Сергей Станишев: БСП да има едно наум за АБВ
A
A
A

БСП трябва да има едно на ум за АБВ, заяви категорично президентът на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти преди Пленума, на който БСП ще обсъди коалиционната си формула, и във връзка с появили се слухове за обединение в ляво.

Станишев отчете, че АБВ са отцепили гласове от БСП и след изборите са влезли в управлението с ГЕРБ. "Правете си изводите", заяви той.

С кворум от 126 души започна Пленумът на БСП, предаде Агенция Фокус“.

Членовете на Националния съвет утвърдиха и дневния си ред. По първа точка лидерът на БСП Корнелия Нинова ще представи своя доклад за актуалната политическа обстановка и задачите пред оглавяваната от нея партия.

Дневният ред на Пленума включва още коалиционната формула за участие на БСП в евроизборите, актуализиране на Правилника за регистрация в БСП и осъществяване дейността на идейно-политическите и професионално-творческите партийни структури и приемане на Правилник за електронното участие в дейността на партията, както и План за работата на Националния съвет за първото полугодие на 2019 г.

На вниманието на членовете на Националния съвет на БСП се поставя и изборът на нов главен редактор на вестник „Дума“. Процедурата по избор на нов главен редактор бе открита от Националния съвет на партията на 11 ноември 2018 г. Кандидатите за длъжността са двама: Ивелин Николов и Таня Джаджева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички