Сензационен съюз! Думите на Биков и Нинова в парламента

Причината двамата да се обединят

Сензационен съюз! Думите на Биков и Нинова в парламента | StandartNews.com

В Комисията по култура и медии в Народното събрание стана скандал за това как служебният министър на културата Велислав Минеков трябва да отговаря на народните представители. Най-ожесточен беше сблъсъкът между Тома Биков от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП и Велислав Минеков, съобщава БНР.

Скандалът се разрази след въпрос на Тома Биков от ГЕРБ, свързан с Плана за възстановяване, за това дали е назначен експертен съвет по проекта за дигитализация на архивите на различните институции.

Служебният министър на културата Велислав Минеков вместо отговор, припомни на Биков негов коментар:

"В който съм описан, че съм невнятен, неадекватен, че съм посмешище, че съм ненормален. Какъв е смисълът да ви отговарям на какъвто и да било въпрос?".

Биков отговори на Минеков:

"Зададох Ви въпроса в качеството си на избран за народен представител, а Вие стоите тук в качеството си на назначен за министър, а не за избран. Когато Ви изберат, можете да имате и малко по-високо самочувствие".

В спора се намеси и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е член на Комисията по култура:

"Господин министър, тук сте да отговаряте на въпроси. Вече един час хокате народните представители, давате ни оценки, заплашвате. Имам чувството, че всички служебни министри сте минали в някаква обща школа в последния месец.

Няма един служебен министър, който да е дошъл в парламента, да не се е навикал на депутатите, да не е обидил институцията Народно събрание, да е отговорил на какъвто и да е въпрос, и да стане и да си тръгне".

По-рано днес Тома Биков заяви от парламентарната трибуна, че служебният културен министър се показва прекалено много и с това нанася щети на целия сектор. И обяви, че Минеков е назначил бившата депутатка Татяна Дончева за член на борда на Фонд "1300 години България", което, по думите му, е абсолютно необяснимо. Себе си пък е назначил за председател на Управителния съвет, допълва Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай