Петък,

Съдът отложи регистрацията на партията на Божков

От: Стандарт -
A
A
A

Софийският градски съд отложи за 5 февруари делото за регистрацията  на партия "Българско лято", която се свързва с бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков.

Причината, че прокуратурата е била нередовно призована, т.е. прокурорът не е бил уведомен преди повече от 7 дни за датата на заседанието.

На делото присъства прокурор, който възрази процесът да започне, а съдът каза, че ще бъдат изискани обяснения от деловодството защо прокуратурата не е била уведомена навреме.

"Всичко е изрядно и документите са налице. Ще направим всичко възможно да се регистрираме в ЦИК навреме", обясни след заседанието  председателят на "Българско лято" Борил Соколов.

Васил Божков пусна гневен пост във Фейсбук : "Днес се опитаха да спрат регистрацията на Българско лято. Играта се промени. Ние сме на ход.", закани се той.

Причината за гнева му е, че ако на 5 февруари съдът гледа делото, срокът за произнасяне е 14 дни. След това има 1 седмица, в която може решението да се обжалва.

Крайният срок за подаване на документите за регистрация на предстоящите парламентарни избори в ЦИК обаче  е 17 февруари. Така днешното отлагане на делото може да доведе до забавяне на решението на съда до 19 февруари, като по този начин партията няма да успее да се регистрира за парламентарните избори.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички