Петък,

СДС и БЗНС влизат при реформаторите

От: Администратор -
4705
СДС и БЗНС влизат при реформаторите
A
A
A

София. Реформаторският блок се разширява. До дни дълго очакваното обединение със СДС ще бъде факт. Към реформаторите ще се присъедини и БЗНС. Покана за членството двете партии получиха от "Движение България на гражданите". От СДС приветстваха идеята. "Ние сме за присъединяването ни към блока, взехме решение на Национален съвет, обединението е добро начало", каза зам.-председателят на партията Любен Петров. Поканата на Меглена Кунева срещна одобрение и сред четирите формации в блока.

"Ние ще бъдем за приемането на двете формации", каза Радан Кънев, лидер на ДСБ. Положително настроени за разширяването на блока се оказаха и от "Свобода и достойнство". "Ние вече не веднъж заявихме своята положителна позиция за приемането на двете партии, считаме, че форматът ни може да се разшири максимално", заяви Корман Исмаилов. Според него при реформаторите трябва да бъде и НДСВ.

Зелена светлина за обединението по принцип даде и Андрей Ковачев. "Все пак трябва да гласуваме позицията си на Национален съвет в събота и неделя", добави съпредседателят на "Зелените". Той също желае блокът да се разшири още. В него трябва да влезнат представители на повече граждански организации, като тези, които протестираха срещу шистовия газ, обясни Ковачев. Малко по-резервирани бяха от "Синьо единство". "Предложението е интересно и идва в подкрепа на нашето желание за избистряне на политическата физиономия на Реформаторския блок и ясно формулиране на целите му", каза Маргарита Бойчева, зам.-председател на партията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички