Вторник,

Събев разкри кой тайно използва превозвачите срещу властта

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
10297
Събев разкри кой тайно използва превозвачите срещу властта
A
A
A

Транспортният министър Николай Събев смята, че българските превозвачи, които ще протестират на 18 май, са подведени и използвани срещу властта. Той ги призова да оставят тежкотоварните си автомобили извън София, с което ще спазят и закона, освен че няма да се поддадат на натиска.

Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне, обърна към тях Събев в интервю за бТВ.

По думите му те са използвани от „петата колона“ - хората, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители и да има своя собствена политика.

За да разберем къде стоят превозвачите, какви са техните искания и защо, трябва да видим по-голямата картина. Според мен тя е следната – благодарение на услужливостта на последните български правителства България е заела незавидната роля да бъде руска провинция в Европейския съюз.

Ние сме първото правителство, което заяви очевидно, че повече няма да сме васали и заемаме нашият път на независимост. От този момент всички спящи агенти бяха активирани, започнаха масови протести, започнаха масови ходения по телевизии на т.нар. политически анализатори, които защитаваха позицията, че България трябва да остане зависима от Русия.

На фона на това превозвачите бяха използвани и те търсеха повод. Изведнъж, не повече от 30 дни след 24 февруари, те започнаха да се изнервят и да ескалират техните искания.

Събев беше категоричен обаче, че няма да се подадат на шантаж.

„Искам оставката на Магдалена Милтенова (председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи - бел.ред.) и Йордан Арабаджиев (изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи - бел.ред.), защото те са политически емисари на хората, които не искат България да бъде независима държава от Русия, които използват като „пушещо месо“ шофьорите“, заяви транспортният министър.

Събев заяви, че от няколко седмици превозвачите са били информирани, че във финансовото министерство се подготвя пакет антиинфлационни мерки. "Тези мерки са, за да дадат възможност за стабилност на цените на енергоносителите, така че в условията на една ненормална икономическа среда хората да имат едни относително нормални, стабилни параметри, за да могат да работят и живеят спокойно", добави той.

"Драги шофьори, вашите деца ще се срамуват от действията ви сега. Вие пътувате и на Запад, и на Изток. Искам да оцените в каква среда искате да живеят децата ви - в Европа или в Русия. Вижте руският капитализъм докъде докара България – имаме скапана инфраструктура, имаме скапани училища, скапано образование, скапани болници, скапани обществени отношения", заяви още Събев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички