Петък,

Съкращават 159 щата в икономическото министерство

От: Администратор -
A
A
A

София. С промяна в Устройствения правилник на Министерството на икономиката и енергетиката правителството преструктурира администрацията на ведомството и намали щатната численост в системата му със 159 бройки (7,42%). Това е второто намаление от средата на годината на щатовете в министерството, след като през септември бяха закрити 10 места. Тези промени са във връзка с оптимизирането на общоведомствените разходи по бюджета на МИЕ, обясниха от Министерски съвет.

С новите редакции на текстовете в Устройствения правилник се разграничават ясно функциите на двете дирекции в сектор икономика – „Бизнес среда и политика за малките и средни предприятия" и „Инвестиции, иновации и предприемачество". Те се преобразуват в дирекции „Малки и средни предприятия и иновации" и „Инвестиции", което е обосновано от необходимостта да се издигне на ново ниво политиката към инвеститорите, малките и средни предприятия и по отношение на иновациите.

Останалите промени са свързани с прецизиране, систематизиране и дефиниране на функциите на административните звена в сектор енергетика.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички