Съдът освободи задържаните за атентата срещу Пеевски

Съдът освободи задържаните за атентата срещу Пеевски | StandartNews.com

София. Софийският градски съд пусна без мярка за неотклонение обвинените за атентата срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщиха от съда. Повече от 12 часа в съботния ден продължи сагата около определението на съда.

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, които бяха арестувани за опит за убийство на Пеевски, бяха пуснати на свобода. Като аргумент магистратите са посочили липсата на достатъчно доказателства, съобщи адвокатът Николай Хаджигенов.

Прокуратурата ще има втори шанс да върне заподозрените зад решетките. За целта ще трябва решението да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. Делото е насрочено за 19 юни.

Мярката се гледа в МВР-болница, тъй като един от задържаните беше в прединфарктно състояние. Красимир Методиев дори бил на системи по време на заседанието в болничната стая.

Другият задържан- Георги Христов пък има диабет и хипертония втора степен.

От материалите по делото става ясно, че двама служители на Пеевски са подали сигнал за заплахата. Според тезата на обвинението става дума за опит за убийство през месец май, без да се уточнява датата и начина. Оръжие полицаите са иззели от Христов, който го притежавал законно.

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са близки приятели. Четвъртият задържан по делото - Бисер Димов станал свидетел на прокуратурата. В обвинението фигурира и анонимен свидетел под номер 001. В материалите на прокуратурата поръчител на убийството няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай