Сабрутев се засрами! Изтри откритието си за Ирландия

Издаде се, че не знае кои държави членуват в ЕС

Сабрутев се засрами! Изтри откритието си за Ирландия | StandartNews.com

Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев изтри от фейсбук поста си, с който разсмя цяла България. С него острието на „Промяната” изключи Република Ирландия от Европейския съюз. В желанието си да отговори на лидера на „Възраждане” Сабрутев се издаде, че не знае кои държави членуват в ЕС.

„Копейката е в Дъблин и хейти, че трябвало да мине паспортен контрол. Човекът не знаеше, че Дъблин Не е Европейски съюз и съответно в Шенген".

Вероятно Сабрутев явно не знае, че Дъблин е столицата на Ирландия. Държавата е член на ЕС от 1 януари 1973 година и е част от еврозоната от 1999 година. В Европейския парламент има 13 ирландски депутати. Седем пъти страната е поемала председателството на Европейския съюз, пише tribune.bg.

Като зам.-председател на Комисията по финанси към Народното събрание, Събрутев е пропуснал и факта, че еврокомисар по финансовите услуги, финансовата стабилност и съюза на капиталовите пазари е именно ирландката Марейд Макгинес, която е част от Европейската народна партия.

Относно Шенген, Ирландия изрично е договорила клауза за неучастие в Шенгенското пространство. Ирландия и Обединеното кралство винаги са имали свободно движение между двете страни извън Шенген, тъй като би трябвало да наложат граничен контрол с Обединеното кралство, което да включва граничен контрол между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Постът на Костадин Костадинов, който развълнува Сабрутев гласи: "Току що кацнах в Дъблин, Ирландия. Идвах от Мюнхен, но провериха документите на всички пътници. Казах на полицая, че България е в Шенген. Отговорът му беше много мил и изрази пълна евроатлантическа солидарност със страната ни - I don't care:) Впрочем преди това минахме стандартен граничен контрол и в Мюнхен, Германия. Иначе сме в Шенген, ама друг път:)" 

По-късно по повод коментарите, че и Костадинов не знае, че Ирландия не е в Шенген, лидерът на „Възраждане” написа: "п.п. за пореден път благодаря на безподобно простия и неграмотен жълтопаветен електорат, че разпространи статуса:) Сигурен бях, че ще коментират Ирландия без да обърнат грам внимание на Германия, която показва на дело как сме в Шенген, ама друг път:)."  Така Костадин Костадинов обясни, че нарочно е написал първия си пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук--- https://da.gd/keto

Откажи