Сабрутев грижовен. Смята пенсията на Борисов

Мълчи за сметките, които ще съсипят хората и бизнеса

Сабрутев грижовен. Смята пенсията на Борисов | StandartNews.com

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев се загрижи сериозно за пенсията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Сабрутев: Не мога да разбера защо хора като Борисов се притесняват да се пенсионират, ние вдигнахме пенсиите, каза Сабрутев в интервю за бТВ. За една година вдигнахме пенсиите, колкото те (б.р. ГЕРБ) за 10 г. Когато уморените политици се пенсионират, няма да имаме подобни ситуации – България да е оставена в пълна зависимост, а в същото време в публичното пространство да се говорят откровени лъжи, че е направена диверсификация, каза още човекът на Кирил Петков.

„12 г. ГЕРБ ни лъгаха, че са направили така необходимата диверсификация на доставките на природен газ. Постоянно ни обясняваха, че са я направили, а в същото време се оказа, че България е 100% зависима от един доставчик и това е „Газпром“. Ако бяхме изпаднали в ситуацията един от многото доставчици да спре доставките в момента нямаше да сме в тази тежка газова криза“, добави той.

Сабрутев обясни, че когато ПП са поели управлението зависимостта към „Газпром“ е била на 90%.

„Това, което ние направихме, е от много на брой доставчици да започнем да купуваме кризисно, така че да запълним необходимите количества. В България нямаше прекъсване на доставките на газ нито за битовите потребители, нито за бизнеса. Доставките, които осигурихме, бяха на цени по-добре от тези на „Газпром““, заяви още той, но така и дума не обели за цената, на която синьото гориво ще идва в страната ни и за зловещите сметки, които хората и бизнесът ще плащат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай