С втори мандат на Нинова БСП приключва

Това каза биншият председател на партията Михаил Миков

С втори мандат на Нинова БСП приключва | StandartNews.com

Не съм член на НС и не пожелах да бъде избиран, защото усетих накъде отива БСП. Това заяви Михаил Миков пред Илиана Беновска, обяснявайки защо не е на провеждащото се днес заседание на НС на БСП.

Според него БСП е в тежко състояние, а причината не е само резултатът от изборите.

Превръщането на БСП в авторитарна партия от лидерски тип, премахването на вътрешнопартийната демокрация и разграждането на организационните структури са причина за лошите резултати. В БСП доминират личните симпатии.

В основата обаче е загубата на ляв образ, а България, като най-бедната страна в ЕС и с най-голямо разслоение, предполага силна лява политика, подчерта той. 

Според Михаил Миков въпросът е как може да се върне левия профил на БСП, защото само оставката на Нинова няма да извади партията от тежката ситуация.

Той добави: „Така че да, има шум, има поискана оставка, няма оставка, смятам, че и днес НС, така хубаво подреден на конгреса, едва ли ще стигне до някакво отпушване на ситуацията в БСП.

Тя ще продължи да бъде такава, от избори на избори, по-скоро ще има една закъсняла подкрепа за президентската двойка Радев-Йотова, което ще покрие всички други въпроси!“

Независимо дали парламентът ще излъчи правителство, или ще се отиде на нови избори, БСП продължава своето обезличаване, заяви Миков. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай