Русия намигна на коалицията на Нинова

"Комсомолская правда" с много любопитна статия

Русия намигна на коалицията на Нинова | StandartNews.com

Три политически проекта за изборите на 11 юли у нас се обявиха за подобряване на отношенията с Русия – БСП за България, Левият съюз на Жан Виденов, в който е и движение „Русофили” на Николай Малинов, и „Атака” на Волен Сидеров. Индиректно, Русия намигна на един от тях – чрез статия в един от най-четените руски вестници "Комсомолская правда". Той излезе със заглавие: „В навечерието на парламентарните избори в България се формира нова коалиция. Левите партии се застъпват за добри отношения с Русия.“

Материалът е посветен на  формиращата се лява коалиция около БСП. В материала е описана инициативата на лидера на БСП – Корнелия Нинова за създаването на голяма лява коалиция. В тази връзка тя подписа споразумения с две партии – „АБВ“ на бившия български президент Георги Първанов и „Нормална държава“, начело с бившия депутат от левицата Георги Кадиев. Форматът е отворен, отбелязва изданието, цитирано от Епицентър.бг

В информацията е описано, че се е очаквало и подписване на споразумение с председателката на „Движение 21“ – Татяна Дончева. Днес обаче тя изненадващо напусна преговорите и въпреки скандалите се върна в старата си коалиция с Мая Манолов „Изправи се! Мутри вън!“.

Оконачалният състав на коалицията ще бъде обявен на 26 май, когато трябва да се регистрират партиите в Централната избирателна комисия.

Всички леви български партии се застъпват за развитие на добри отношения с Русия, а също за реализация в рамките на ЕС на инфраструктурни проекти с участието на Руската федерация, включително „Турски поток“, завършва материалът на "Комсомолская правда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай