Румен Петков: Не е почтено да се иска оставката на Бъчварова

Румен Петков: Не е почтено да се иска оставката на Бъчварова | StandartNews.com

Не е почтено да се катериш на гърба на министър, който още не е изкарал 100 дни на поста, каза във Варна зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод на исканата оставка на МВР-шефа Румяна Бъчварова заради протестите на служителите от сектор"Сигурност". Според него вътрешното министерство не бива да поема цялата отговорност за етническите сблъсъци, защото натрупаните проблеми са социални, икономически и на регионално развитие.

Не може европейска България да се развива със силата на омразата.Решението на проблема в квартал Орландовци и в Гърмен е законът, категоричен е Петков. "Пред него и аз, и бай Хасан трябва да сме равни - да си плащаме тока и водата, да учат децата ни, да плащаме данъци за законните си домове. И да се сложи край на традицията деца да раждат деца", каза Петков.Той смята, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева веднага трябва да свика среща на всички парламентарно представени партии, на която да се сложи край на политическите спекулации с етническите сблъсъци.

"Налага се темата да влезе в парламента, защото върховният главнокомандващ - президентът, е абсолютно безхаберен", каза Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай