Румен Петков: Костов иска анонимките за Марковска да стигнат до Брюксел

Румен Петков: Костов иска анонимките за Марковска да стигнат до Брюксел  | StandartNews.com

София. Иван Костов енергично размахва анонимките срещу Венета Марковска с тенденция да стигнат до Брюксел. Това каза народният представител от Коалиция за България Румен Петков, цитиран от Фокус. Той посочи, че прави впечатление, че всички сигнали срещу избраната за конституционен съдия Венета Марковска са анонимни и зад нито един от тях досега не се е изправил физически гражданин. Към сигналите се прилагат доказателствени материали – изрезки от вестници. Петков посочи, че впечатление прави и друго нещо. Всички тези анонимки първо отивали при Иван Костов.

„Това е толкова обидно, толкова жалко, че няма накъде. Нещо повече – пред очите ми Иван Костов дойде до мястото, където нашата парламентарна група заема в пленарна зала, връчи един свитък с анонимни клевети срещу съдия Марковска на наш народен представител и по най-наглия начин му каза: „Виж, стани ти от трибуната, тези материали са за Марковска, понеже не е удобно да ставам аз”. Разбирате за какъв цинизъм и каква клеветническа кампания става въпрос”, каза още Румен Петков. Той призова да се каже „не” на клеветата.

На въпрос дали изслушването е достатъчно, за да изчисти името си Венета Марковска, Румен Петков каза, че според него тя няма какво повече да направи, въпреки че познавайки начина на мислене в България, шумно пропагандираната клевета понякога има доста по-висока степен на чуваемост от ясно и категорично казаната истина. Петков обаче не очаква извънреден доклад на ЕК за България заради избора на Венета Марковска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай