Румен Радев в Черна гора. Посрещат го в дворец

Утре открива важна изложба

Румен Радев в Черна гора. Посрещат го в дворец | StandartNews.com

Президентът Румен Радев пристигна в Черна гора, където ще бъде на официално посещение до сряда. Българският държавен глава беше посрещнат на летище Подгорица от Рашко Коневич, заместник министър-председател и министър на отбраната. В Черна гора президентът Румен Радев е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

ВИЖ ОЩЕ: Тупане на топката. Защо вторият мандат ще се забави?

Утре ще се състои и официалната церемония по посрещане на българския държавен глава в Черна гора от неговия черногорски колега Мило Джуканович в президентския дворец в историческата столица Цетине.

Румен Радев и Мило Джуканович ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция. Българският президент ще проведе срещи и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

В утрешния ден държавният глава ще открие и изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г.", която е съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора и представя исторически документи за двустранните отношения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай