Тупане на топката. Защо вторият мандат ще се забави?

До кога ще работи парламентът?

Тупане на топката. Защо вторият мандат ще се забави? | StandartNews.com

Вторият мандат за съставяне на правителство, който президентът Румен Радев трябва да връчи на ГЕРБ, ще се забави. Той ще бъде връчен на втората по големина партия в НС най-рано в четвъртък.

ВИЖ ОЩЕ: Румен Радев отива в Черна Гора, с кого ще се срещне

Причината е, че държавният глава е на официално посещение в Черна гора по покана на Мило Джуканович. По програма той ще се върне в сряда късно вечерта.

Така най-рано мандатът може да бъде връчен в четвъртък, ако от „Дондуков” 2 отправят междувременно покана към ГЕРБ. В противен случай връчването ще е в петък.

Партията на Бойко Борисов вече обяви, че веднага ще върне мандата неизпълнен, защото иска максимално бързо да има предсрочни парламентарни избори.

Така третият мандат, на партия по избор на президента Румен Радев остава за следващата седмица. Очаква се преди това Радев да направи още един кръг консултации.

Сметките показват, че парламентът ще работи със сигурност до 22 юли. Радев вече каза, че се надява депутатите да използват оставащото им време, за да приемат законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да не продължава България да губи време и средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай