Румен Овчаров посочи грубата грешка на ГЕРБ

Отново беше възстановена практиката за масово купуване на гласове, съобщи той

Румен Овчаров посочи грубата грешка на ГЕРБ | StandartNews.com

Това, което се случва в Народното събрание, не е поради факта, че някои от депутатите не могат да преодолеят егото си и не разбират сериозността на ситуацията. Въпросът, който се решава, е принципен и е много сериозен. Това каза в предаването "Лице в лице" Румен Овчаров. 

„Според мен ГЕРБ направиха доста груба политическа грешка. Те разчетоха вота на избирателите – тези 35 – 36 000 гласа, които получиха допълнително, като едва ли не реабилитация на това, което са правили до момента. Тези гласове, които те получиха, се дължат преди всичко на факта, че служебното правителство не си свърши основната функция, която имаше – да гарантира свободни и честни избори“, отбеляза Овчаров.

Отново беше възстановена практиката за масово купуване на гласове, съобщи той. Според него ГЕРБ са спечелили, именно, защото е имало купуване на гласове.

"Това доведе ГЕРБ до илюзията, че те вече са се върнали и трябва да бъдат легитимирани в Народното събрание. Затова е и натискът за избор на председател на Народното събрание", обясни Овчаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай