Румен Христов посочи голям капан след изборите

Отправи предупреждение към „Промяната”

Румен Христов посочи голям капан след изборите | StandartNews.com

Голям капан след изборите посочи лидерът на СДС Румен Христов, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Според него е напълно възможно ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да нямат мнозинство в новия парламент.

“Наистина имахме желание да се случи това правителство. След изборите нещата няма да бъдат кой знае колко по-различни, но те могат да бъдат много влошени за сегашния некоалиционен формат. Ако тогава общият брой на депутатите ни е под 121, какво правим? Ще имаме нужда официално от трети коалиционен партньор”, заяви в ефира на bTV Radio председателят на СДС.

Румен Христов коментира и провала в преговорите.

“Министрите, които присъстваха в кабинета “Габриел” и които впоследствие подписаха декларация за несъгласие за участие в този кабинет преди 9 месеца са поели ангажимент за 18 месеца. Беше договорено, че само тези, които не са се справили в ресорите си ще бъдат обсъждани и сменяни. Не виждам защо те са изненадани. И после се учудвам, че част от тях казват, че нямат нищо против да останат в следващия кабинет. Значи в кабинета на Мария Габриел не може, а в кабинета на господин Главчев - може. Малко съм раздвоен спрямо техните оценки”, каза още Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай