Ротацията! Габриел проговори за министрите

Имаме много ясна цел - да дадем устойчивост и стабилност на България

“Анализът на всички министерства е полуготов. Предстои още веднъж да проведем разговор с министрите по отношение на част от мерките и заедно да решим какви са следващите цели“. Това каза вицепремиерът Мария Габриел по повод на анализа, който тя и премиерът Николай Денков правят на работата на министерствата преди ротацията през март. В зависимост от оценките, които поставят на министрите, ще стане ясно кои от тях остават и кои си отиват.

“Не трябва да забравяме, че управленската програма е до края на 2024 г. и имаме много ясна цел - да дадем устойчивост и стабилност на България. Това означава заедно с министрите да продължим задачите, които вече са започнали. Така че за мен е важно разговорите в този момент да продължат в много конструктивен и положителен дух. За всички нас споделената отговорност е да продължим работата, която започнахме”, подчерта Мария Габриел.

По повод шпионския скандал в службите бъдещият премиер заяви: Нееднократно сме заявявали още в самото началото на това правителство колко важна ни е тази тема. България стъпка по стъпка трябва да си отстоява правото да бъде суверенна държава, която е достоен член на ЕС и НАТО.

Вицепремиерът подчерта, че "има синхрон между парламентарните групи, които подкрепят правителството": "За всички нас е споделена отговорност добрата работа, която свършихме за България, да продължи."

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай