Революция! Режат депутатските коли?

Мая Манолова иска по едно возило на група

Революция! Режат депутатските коли? | StandartNews.com

Нова революционна идея за харчовете на депутатите. "Изправи се БГ! Ние идваме" предлага орязване на депутатските коли.

Всяка парламентарна група и всяка комисия в НС да разполагат само с по една кола. Да отпадне признаването на транспортни разходи на депутатите при пътуване с градския транспорт, кола, влак. Същото да важи и за безплатните самолетни билети, ако даден депутат е избран от отдалечен район. Изключение са само командировките зад граница, предлагат като промени в парламентарния правилник народните представители от "Изправи се БГ! Ние идваме".

Те искат още при пътуване в избирателните си райони депутатите да не получават дневни и квартирни. Наред с това от групата на Мая Манолова отново предлагат депутатската заплата да се намали. Сега тя се формира на за базата на три три средномесечни заплати. От ИБГНИ искат основата да е само една средномесечна заплата, което в момента е около 1500 лева. Наред с това хората на Манолова искат депутатите да имат право да продължат да упражняват професията си като лекар и медицински специалист в болници, с изключение на участието в еднолични и колективни органи на управление и надзор.

Както "Стандарт" вече съобщи "Има такъв народ" предлагат край на депутатските пари в плик. Ако предложението се приеме, допълнителните разходи от 2/3 от заплатата, на които имат право народните избраници, ще се превеждат по банков път. Досега тези средства се даваха на парламентарната група, я тя по заявка ги разпределяше на депутатите. Това са парите за сътрудници, консултации, експертизи, помещения и други дейности, свързани с работата на народните представители в НС и изборните им райони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай