Понеделник,

Ревизоро убедил Цацаров да става шеф на КПКОНПИ

От: Редактори, кадър БНТ -
A
A
A

За пореден път депутатът от Обединените патриоти Емил Димитров – Ревизоро, потвърди, че той е убедил главния прокурор Сотир Цацаров да се кандидатира за председател на КПКОНПИ. В интервю за БНТ Димитров бе категоричен, че няма друг висш юрист с толкова опит в съдебната администрация.

А иначе самият Цацаров не е искал да заеме поста. „Така се получи, че аз го убедих. Но това не значи, че аз имам някакви специални качества. Просто мотивите на колегите аз ги съобщих“, обясни Ревизоро.

По време на изслушването Цацаров каза, че е време тази комисия да се "събуди от сън". Димитров е на мнение, че трябва да има законодателна инициатива за това. „Ние малко или много в момента Цацаров го изваждаме от съдебната система и го пращаме на друго място пак да кърпи дупки“, призна депутатът.

Той попита ако не е Цацаров, кой да бъде на този пост. В момента пред него има много задачи - да направи нов закон, да преструктурира администрацията, да бъде арбитър. „Той дойде и поднесе една концепция, която всички я харесаха“, подчерта Емил Димитров.

Законът на КПКОНПИ се променя с обикновено мнозинство. Мерките ще са нормални и навременни, смята Ревизоро. Той обясни, че проблемите са ясни. Очевидно е, че списъкът с промените трябва да се прецизира.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички