Решено! Ето ги новите конституционни съдии

Мандатът ще бъде девет години

Решено! Ето ги новите конституционни съдии | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Депутатите одобриха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за Конституционния съд от квотата на парламента.

Борислав Белазелков беше избран със 154 гласа, а Атанасова – със 159. Кандидатът на „Възраждане” Цвета Рангелова не спечели достатъчно гласове.

Мандатът на новите конституционни съдии ще бъде девет години, гласува парламентът.

След като станаха ясни резултатите Атанасова благодари за високата отговорност.

"За мен се каза доста през последните дни и днес в пленарна зала. Всички вие знаете, че съм градила името си на почтен и честен човек, на независим и некорумпиран политик. Надявам се, сте убедени в това. Никога не съм разчитала на потекло, протекции, случайности, а съм работила открито, всеотдайно и принципно. В дебата се ражда истината. Благодаря, че съм имала възможността да отстоявам истината и да получавам уроците от пленарната зала на Народното събрание. За мен беше чест", каза Атанасова, цитирана от Нова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Фен
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи