Реформаторският блок предлага споразумение за избори наесен

Реформаторският блок предлага споразумение за избори наесен | StandartNews.com

Сливен. "Предлагаме национален консенсус за избори през есента. Нека веднъж политиците разберат, че поемат отговорност. Да се съберат партиите и да признаят, че този парламент е изчерпал възможностите си и да се постигне консенсус наесен", обяви пред журналисти в Сливен водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на България на гражданите Меглена Кунева.

Целта е да няма напрежение преди евроизборите, че по тях ще се преценя дали има нужда или не от парламентарни избори. Партиите трябва да го направим без гняв и предразсъдъци, заяви Кунева.

Според нея в петък българският парламент на практика е гласувал екстериториалността на на проекта Южен поток. "Това няма да стане, няма как да стане", беше категорична Кунева.

От името на Реформаторския блок тя предлага създаването на енергиен съюз. "Това означава да договаряме на едро цената на енергийните доставки. По този начин цената на газа за България ще падне с 30% и ще искаме 75% от стойността да се финансира от еврофондове", каза Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай