Реформаторският блок обявява Гражданския съвет

Реформаторският блок обявява Гражданския съвет  | StandartNews.com

София. Над 25 университетски преподаватели, журналисти, икономисти и други видни общественици са включени в Гражданския съвет към Реформаторския блок, съобщиха от обединението. Те ще бъдат официално обявени във вторник в НДК. 

Участниците в гражданския съвет ще представят целите на съвета и начина за взаимодействие с Реформаторския блок, както и ще посочат основните насоки и политики, за чието изработване ще работят заедно със седемте партии - Движение България на гражданите, Демократи за силна България, Зелените, Синьо единство, СДС, Народна партия Свобода и достойнство и БЗНС.

Идеята за създаването на съвета възникна месец след сформирането на блока, след призив на голяма група университетски преподаватели той да се отвори към гражданите и протеста срещу кабинета Орешарски. "Създаваме
политическа иновация, в която партиите отстъпват крачка назад, за да дадат пространство на гражданите", коментира при първоначалните разговори лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева.

Представянето на съвета ще се състои в 11:00 в зала "Мати", НДК, се казва в съобщението на блока. На събитието ще присъстват и лидерите на седемте партии, които ще коментират и актуални политически въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай