Вторник,

Реформаторите не се разбраха за кандидат-президент

От: Администратор -
2126
Реформаторите не се разбраха за кандидат-президент
A
A
A

Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президентската си двойка. Тепърва партиите в блока ще проведат допитване до членовете си за направените до момента седем предложения за общ кандидат, а със самите номинирани ще се проведе събеседване. Чак тогава Изпълнителният съвет на Реформаторския блок ще определи кандидатите си. От ДБГ вече са направили допитване и са се спрели на четирима от обявените седем възможни кандидати.

Седемте предложения за общ кандидат -президент на Реформаторския блок са Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, ген. Димо Гяуров, проф. Огнян Герджиков, проф. Велислав Минеков, Корман Исмаилов и ген. Съби Събев. Тяхното обсъждане продължава, дори ще се задълбочи, обяви след днешното заседание на Изпълнителния съвет на блока, зам.-председателят на СДС Любен Петров.

"Стартираме една процедура на допитване до членове-активисти на РБ. Отделно ще заседава работна група, която ще направи подготовка за едно изследване, на базата и на последващото изслушване на кандидатите. Надяваме се РБ и ръководството да вземе едно информирано решение и тогава да можем да съобщим кой е нашият кандидат", добави той, цитиран от Дарик. 

От Движение България на гражданите вече са откроили четири от направените предложения, съобщи зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски, но не пожела да назове кои са те:

"За нас от ДБГ се оформя една четворка, която върви доста успешно пред другите. Въпросът е и колегите да направят вътрешно проучване, и да използваме всички данни, за да стигнем до златното сечение, което ще даде кандидатите".

Във връзка с направените от общински организации на БСП предложения проф. Герджиков да бъде номиниран за президент от левицата, Великов каза, че общинските номинации не са съизмерими с номинациите на която и да е от партиите в РБ.
Пред Дарик проф. Герджиков заяви, че шансът да приеме кандидат-президентска номинация е доста под 50 на 100.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички