Реформаторите искат оставката на шефа на ЦИК

Реформаторите искат оставката на шефа на ЦИК | StandartNews.com

Реформаторският блок ще се събере утре, за да формира политическо решение за искане на оставката на председателя на ЦИК, съобщи Меглена Кунева, председател на ДБГ.

Искането ще бъде заради липса на организация на изборния процес и хаоса в зала „Арена Армеец" където се помещава ОИК-София. От „България на гражданите" са изключително притеснени от случващото се в спортната зала.

По техни данни са преминали 700 души от 2700 души, които са записани и чакат ред. От партията, която е част от Реформаторския блок, посочиха, че имат две очаквания от тук насетне - първо, да бъдат пуснати всички хора, които все още чакат там, без да бъде нарушена изборната процедурата, т.е. с осигурена сигурност за изборните бюлетини.

Второто им искане е да се организира изслушване на ЦИК, Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, които са отговорни за организацията на провеждането на изборите. От блока са категорични, че трябва да се разбере кой носи отговорност за това, че не са давани протоколи и цари пълна дезорганизация, заяви Настимир Ананиев. Меглена Кунева пък заяви, че в изборната нощ не са дали пресконференция, защото фокусът на вниманието на всички е бил върху случващото се с Волен Сидеров в НАТФИЗ. Кунева заяви също, че преференциалното гласуване е особено важно, защото мажоритарният вот минава през преференциите, а с най-много от тях са избрани хора от „България на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай