Реформаторът Трайчо Трайков спечели предизборен дебат по Нова тв

Реформаторът Трайчо Трайков спечели предизборен дебат по Нова тв | StandartNews.com

София. Кандидат-депутатът Трайчо Трайков от Реформаторския блок, който бе министър при управлението на ГЕРБ, стана победител в предизборния дебат „Кастинг 240" по Нова телевизия. Неговите становища по наболели теми са спечелили 45% от зрителите, дали своя вот за него. В класирането го следват Румен Гечев от БСП с 36%, Владислав Горанов от ГЕРБ с 35%, Светлин Танчев от ББЦ с 24% и Йордан Цонев от ДПС с 18%.

Процентите не показват предизборните нагласи на хората, а оценяват представянето на участниците и тяхното мнение по актуални проблеми.

Участниците бяха подбрани като експерти от икономическите екипи на партиите си. Обсъжданите теми бяха в техния ресор банкова сигурност, енергетика, бюджет, европейски фондове, регионално развитие.

"При управление с участието на Реформаторския блок повишение на данъците няма да има", обеща Трайчо Трайков. Владислав Горанов от ГЕРБ също бе твърдо против промяна на установената данъчна система. От ДПС искат надпартиен консенсус, без да се посяга на парите и доходите на хората, за да се направи така, че дефицитите да преминат към балансирани бюджети и икономически растеж. Румен Гечев от БСП определи като „неоснователни и манипулативни" твърденията, че държавните финанси са в тежко финансово състояние, като подчерта, че България има под 2% дефицит към БВП при европейска граница от 3 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай