РБ иска гарант за реформите

РБ иска гарант за реформите | StandartNews.com

Предлагаме на колегите от ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение, който да гарантира темпото на постигане на реформите, обяви в декларация от трибуната на НС съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски.

По думите му това означава, че българските граждани, медиите и коалиционните партньорите ще могат да проверят степента на изпълнение на реализираните реформи.

„Настояваме за ускоряване на реформите в ключовите сектори – съдебна власт, здравеопазване, образование, реформата в администрацията, пенсионната реформа. Предишната година беше положена основа на реформаторските процеси", заяви от трибуната Найден Зеленогорски.

„Предстои година, която бих нарекъл година на ускорението и растежа. България има нужда от сигурност за живота и имуществото на хората, за бизнеса - сигурност през дълбоки реформи. Ние от РБ осъждаме атентатите в Истанбул с множество жертви. Борбата с тероризма трябва да бъде основен приоритет. РБ има амбицията за по-решителни реформи и по-категорични действия в защита на националната ни сигурност.

„Динамичните и плаващи мнозинства могат да се окажат плаващи пясъци за управляващите", добави Зеленогорски. Зеленогорски заяви, че от РБ очакват бързи и категорични действия от новия министър на правосъдието.

„Борбата с корупцията не е политика на една или друга партия, а общонационален проблем и засяга всички в тази зала", каза още Зеленогорски. В тази посока той заяви, че в НС ще се постигне пробив и призова партиите да демонстрират политическа воля за предотвратяване на корупцията като подкрепят Закона за борба с корупцията. "Бих искал повече колеги да се убедят, че ускоряването на реформите няма друга алтернатива. Разчитам на добър диалог в парламента в процеса на постигането на баланса между сигурност и свобода", добави Зеленогорски и пожела успешен парламентарен сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай