Разширяват обхвата на институциите, наблюдаващи финансовата стабилност на държавата

Разширяват обхвата на институциите, наблюдаващи финансовата стабилност на държавата | StandartNews.com

Разширяване обхвата на институциите и то на определени, които съблюдават финансовата и икономическа стабилност на държавата. Това е едно от предложенията, заради които от Временната анкетна комисия за казуса КТБ в парламента са поискали анализ на нормативната база. Това стана ясно днес след като в продължение на четири часа и половина членовете на тази комисия обсъждаха на закрито заседание факти и не само по отношение на КТБ, както и за финансовата стабилност у нас.

Председателката на Временната анкетна комисия Десислава Атанасова не пожела да конкретизира за какво точно става дума заради конфиденциалността на информацията. Тя уточни, че след три месеца комисията ще излезе с доклад, който ще бъде оповестен.

Атанасова заяви, че от комисията са поискали още информация по отношение на инспекциите на място в КТБ. Тя заяви, че ще бъде изслушан на следващото заседание на комисията директорът на дирекция "Противодействие на измамите във финансовия сектор" към ДАНС.

Днес бе изслушан председателят на ДАНС Димитър Георгиев, както и подуправителят на КТБ Цветан Гунев. Представители на комисията за надзор над независимите финансови одитори пък ще бъдат изслушани на следващото заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай