Разкрития за тайните преговори между ГЕРБ и ДБ, разкол в ПП

Правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би внесло още по-голямо объркване в избирателите

Разкрития за тайните преговори между ГЕРБ и ДБ, разкол в ПП | StandartNews.com

Действащ служебен министър е подал информация в щаба на изграждания от Иван Христанов нов политически проект, че се водят преговори между ГЕРБ и "Демократична България" за съставяне на правителство. Това съобщи пред БНР самият Христанов, който е бивш заместник-министър и депутат от "Продължаваме промяната".

"Но не коалицията, а едната от партиите. Не поддържам връзка с ръководството на ПП. Но това сигурно е достигнало до тях през социалните медии", загрижи се Христанов.

По време на предизборната кампания бяха постлани пътеки за съставяне на правителство, посочи още той. "Загърбен беше разговорът за борбата с корупцията", констатира бунтовният политик.

Правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би внесло още по-голямо объркване в избирателите на реформаторското политическо пространство, смята Христанов. "Но може би такъв политически ход би бил мъдър. България е в политическа криза", каза той.

"Процесите, на които станах свидетел преди 5 месеца, са ескалирали. Виждам някакъв лагер в ПП. Моят призив е думите на Николай Събев да бъдат взети сериозно, но не за да има оставки", каза още Христанов.

"Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП", написа във Фейсбук Николай Събев, бивш министър на транспорта в правителството на Кирил Петков.

"Публикацията на Събев ме потресе. За първи път виждам публичен призив за разрив между двамата лидери. Аз никога не бих взел страна. Този процес има нужда от лечение - с изговаряне на Национален съвет, на Изпълнителен съвет или на лидерско ниво". Христанов обясни, че не знае кой е в групата около Асен Василев и Даниел Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай