Разкритие! Топ политолог каза как Радев ще окупира страната

Интересно предположение за намеренията на държавния глава.

Разкритие! Топ политолог каза как Радев ще окупира страната | StandartNews.com

Топ политилог разкри някои интересни тенденции, които можем да очакваме в бъдеще.

Ако Иван Гешев има намерение да влиза в политиката, трябва да побърза да започне. Това заяви политологът проф. Огнян Минчев в предаването „Офанзива“ по Нова нюз.

„Всичко зависи от динамиката, с която би подходил към този въпрос. Сега е подал молба да бъде назначен като прокурор във ВКП - значи на този етап не смята да се включи в политически проект или да оглави такъв. Но ако мине достатъчно време, през което да бъде забравен, неговият потенциал ще намалява“, коментира експертът.

На равнището на общинската власт пък е възможен проект на президента, свързан с предстоящите местни избори, смята той.

„Радев на практика управлява страната през своите служебни правителства и през този период успя да събере около себе си немалко корпоративни интереси, да си създаде кадрова банка навсякъде в основните центрове на стопанска и политическа власт в страната, включително регионална, така че може да постигне успех със съветници и кметове, свързани с неговата властова база“, направи анализ Минчев.

Радев винаги е заемал лявото пространство на политическия спектър, но той няма да се ограничи като ще посегне на позиции на ГЕРБ и други партии, стига да успее да мобилизира потенциала , който си създаде, смята професорът.

Няма да претендира от коя страна на спектъра ще дойде подкрепа за президентски проект, добави Огнян Минчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай