Райков: Служебният кабинет няма вина за бюлетините

Райков: Служебният кабинет няма вина за бюлетините | StandartNews.com

София. И прокуратурата каза, че служебното правителство няма вина за бюлетините, заяви служебният премиер Марин Райков.

"Ако досъдебното производство установи нарушения по договора във връзка с отпечатване на бюлетините и за това има отговорни служители от администрацията на Министерски съвет, аз ще реагирам само при доказана вина" заяви Райков.

"Служебното правителство е изпълнило ангажиментите си по отношение на изборите. Тези закони по изборния кодекс не са предлагани, не са обсъждани от мен или от министрите от моя кабинет и аз не се чувствам призван да ги коментирам повече", подчерта Марин Райков. Той заяви, че очаква ЦИК да се произнесе окончателно по отношение на предизборното нарушение в деня за размисъл.

По-рано на главният прокуро Сотир Цацаров заяви, че не служебният кабинет, а лица от администрацията имат вина за скандала с бюлетините в Костинброд като визира персонално главния секретар на Министерския съвет. "Не можем да говорим за вина на служебното правителство, а за евентуална отговорност на длъжностни лица от състава на МС или от състава на администрацията на МС. Лицето от администрацията, което е сключвало договора е главният секретар на МС. Той е разпитван два пъти като свидетел до момента", заяви обвинител №1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай