Андрей Райчев с прогноза ще има ли кабинет след вота

Според него левите ще вземат под 200 000 гласа

Андрей Райчев с прогноза ще има ли кабинет след вота | StandartNews.com

Социологът Андрей Райчев даде прогноза ще има ли кабинет след изборите. 

Имам противоречие между ума и сърцето. Политически погледнато  не е възможно, но много ни трябва да има коалиция, каза той в предаването “Лице в лице”.  

“Българските политици до 2 октомври няма да мислят за нищо подобно, но след това трябва много сериозно да помислят как изглежда България в края на 2022 г. преди 2023 г. Какво ще стане с тая война, което за огромно съжаление се виждат всички симптоми, че може да се превърне в пълно мащабна война”, обясни той. 

Преди изборите наблюдаваме позиционна игра, в която противниците по много интересен начин се ориентират към различни цели. Те играят за образ, без да правят никакви сметки. Засега обаче не успяват.

"Предишните управляващи станаха дясната сила в България с изгонването на руските дипломати. Това беше чиста безсмислица. От гледна точка на това, че България попадна във фокус, в който са Полша, Литва и Латвия. България е най-русофилската страна в ЕС", обясни той.

По думите му сега "Продължаваме промяната" правят доста рискован ход. Те живееха в една благоприятна ситуация, в която от ляво и дясно нямаха критици, но сега ще получат десен критик в лицето на "Демократична България". Те откриха още един фронт. Те се чувстват силни и играят за победа на изборите.

Същото е и при Борисов. Двете формации се идентифицират като основни противници. Това за Борисов е успех, защото доскоро той беше в отбрана – сега при него няма отбрана, а маневри. Най-важният въпрос е кой първи ще бие сервиз. Нещата отиват натам, че Борисов ще го направи", смята социологът.

"Абсурдът е, че всички се бият един с друг, а БСП успя да се сбие със самата себе си.

Лявото върви натам да има под 200 000 гласа, не дай си Боже", прогнозира Андрей Райчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай