Райчев разкри гениален план на Борисов. Каква е целта

Интересен коментар на топ социологът

Райчев разкри гениален план на Борисов. Каква е целта | StandartNews.com

Много интересен политически факт опита да прогнозира социологът Андрей Райчев.

"Няма затопляне в отношенията между премиера и президента, но се наблюдава някаква нормализация". Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Аз не мога да схвана какво лошо е направил Алексей Петров. Той е сатанизиран човек, за него се говорят всякакви работи. Но от факта, че той е лош, не следва, че всичко, което прави, е лошо.

Какво лошо е направил - свързал е свой познат с друг свой познат. Какво лошо има това. Тук има някаква истерия, а аз не мога да разбера в какво се състои упрека. Те не са седяли на една маса, не е поставял условия, а просто е свършил нещо, което българската общност одобрява - да има някакво правителство", коментира той.

"Ако беше само нехаресването помежду им, с мед да ги мажеш. Те се чувстват унизени, употребени и отвратени от партньора си. Те през цялото време изживяват едно вътрешно чувство, че насила стоят с другите на власт. Тук има един вътрешен срам, който избива в истерия.

Христо Иванов бе автор на идеята да се направи едно техническо правителство, което да изкара една година и да ремонтира съдебната система. От това се получи едно правителство на тежко малцинство, което, осъзнавайки своята слабост, излишност и неистинска власт, истеризира, и вместо да работи хвърля истеризиращи обществото послания - това с Емин е дреболия, паметника на Съветската армия, смяната на Националния празник", добави Райчев.

"Борисов си играе като котка с мишка с тях. Той чака "Възраждане" да стане втора политическа сила. Тогава той печели изборите и казва: "Аз съм единственото спасение пред Възраждане". "Възраждане" ще стане втора политическа сила така както играят тези. Но не защото "Възраждане" расте, а защото тези падат", смята още социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай