Райчев попари противниците на Борисов

Социологът с ключови думи за лидера на ГЕРБ

Райчев попари противниците на Борисов | StandartNews.com

Бойко Борисов си отвори цялото ветрило от възможности за съставянето на правителство. Това каза за bTV социологът Андрей Райчев.

„Той изигра един много сложен танц, в резултата на който има всички възможности – кеф ти мнозинство, кеф ти кабинет с БСП и ДПС, днес се отказа от поддръжката на ПП-ДБ, но утре може да я върне в играта, кеф и нови избори. Резултатът от тяхната публична борба е този, че той освободи всички възможности“, обясни той.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов събра очите на всички. Удивително СНИМКИ

Социологът подчерта, че противници на Бойко Борисов днес са се „спихнали“, защото вярват в мита за Американското посолство – а именно, че там има едни „мрачни и страшни хора, които ще наредят на Бойко Борисов какво да направи“. Според него този мит е абсолютно погрешен, защото американците не могат, но и не искат да правят такова нещо.

„България е държава в Европа и ако те започнат да командват тук, със сигурност ще се скарат с Франция и Германия. България не е чак толкова важна за САЩ – нещо, заради което да се поемат такива тежести. Цялата игра на „Продължаваме промяната“ е построена на идеята, че американците ще принудят Борисов. Но това е наивно, за да не кажа глупаво предположение“, допълни той.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ задейства план Б. Преговори във всяко кьоше

Андрей Райчев обърна внимание на това, че Бойко Борисов е склонен да направи правителство за кратък период от време – с хоризонт от шест месеца, за да се избегнат изборите през лятото и да се изчакат местните избори. „Това ще е някакъв вид служебно правителство, което няма да е подчинено на президента, а на парламента“, уточни още той.

ВИЖ ОЩЕ: Тежък удар! Какво решиха ГЕРБ за ПП

Социологът обясни още, че от „Продължаваме промяната“ се държат като инатливо магаре. От една страна не искат да ходят на избори, защото ще изгубят подкрепа, а от друга – не искат да се коалират с ГЕРБ. „Те седят между тези две възможности“, поясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай