Тежък удар! Какво решиха ГЕРБ за ПП

Какви са мотивите за недоволството

Тежък удар! Какво решиха ГЕРБ за ПП | StandartNews.com

Голяма част от предложенията, които постъпиха към нас не са съвсем професионални. В голяма част от секторите бе булети от екселска таблица, заклинания, шепоти.

Това каза Томислав Дончев, коментирайки резултатите от съвместната работа на ГЕРБ и ПП по обща управленска програма. 

"Имаме липсващи дефицити в цели сектори - грижа за децата, туризъм. Най-големият проблем е с вътрешната кохерентност. Дори при консервативно управление за 18 месеца дефициът е поне 7-8 милиарда. Ако добавим и ВиК сектора - записано е, че ще бъдат реабилитирани всички ВИК мрежи, е редно да отбележим, че дефицитът би бил 20 милиарда", каза още той. 

След това думата взе Теменужка Петкова, за да представи конкретните изводи.

"Състоянието на публичните финанси на България е абсолютно тежко. Дефицитът е 6.5%. Очаквахме да видим решения, да чуем отговори на въпроси, които цялото българско общесво очаква. 

За съжаление такива не получихме. Направена е само декларация за бюджет с дефицит от 3%, но не е казано как. Ще се увеличават ли данъци, ще се режат ли разходи?-, разкри тя. 

Предвидени са и други реформи, които засягат данъчното законодателство. Но и те не са остойностени. Няма политика по отношение на растежа", добави Петкова. 

"Ако трябва да обобщим с едно изричение политиката на ПП във финансите и бюджета, тази управленска програма не двава отговори и решения. Тя показва, че посоката на ПП е неточната", заключи Теменужка Петкова . 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай