Вторник,

Рашков се срещна с министъра на вътрешните работи на Турция

От: Агенция Стандарт, сн. МВР -
1076
Рашков се срещна с министъра на вътрешните работи на Турция
A
A
A

По покана на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на посещение в страната ни бе турският му колега Сюлейман Сойлу, съобщи МВР.

В рамките на срещата бяха обсъдени актуални въпроси на двустранните отношения в областта на вътрешните работи и сигурността.

Двете страни изразиха висока оценка за конструктивния политически диалог и партньорство между България и Турция. Поставиха акцент върху ключовото значение на сътрудничеството и обмена на опит присправяне с общите предизвикателства, сред които са нелегалната миграция и противодействието на трансграничната организирана престъпност.

В този контекст беше обсъдено сътрудничеството в областта на охраната на границата, като бе отчетена необходимостта от гъвкави решения и важността на преките контакти. Изтъкнато бе ключовото значение на доверието и професионализма в двустранните отношения.

Министрите изразиха готовност за продължаване на редовния диалог на всички равнища, както и за неговото разширяване и задълбочаване, включително в нови области от взаимен интерес.

В заключение двамата отново потвърдиха високата оценка за нивото на взаимодействие между двете министерства.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички