Рашков с нов тежък удар срещу ГЕРБ

ГЕРБ се опитва нечестно да влезе отново във властта, смята вътрешният министър

Рашков с нов тежък удар срещу ГЕРБ | StandartNews.com

Партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на база на престъпления, които се извършват преди изборите, да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия. Това обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков след акции в населени места за нарушаване на избори правила.

Задържан е известен политически активист в Симеоновградско, който е осигурявал чрез посредник финансови средства и е ангажирал няколко души, които да гласуват за ГЕРБ, добави той, цитиран от бТВ.

Десетки милиони са изтекли от строежа на АМ „Хемус“, ще има и още задържани, обяви още Бойко Рашков.

"Водно строителство" е една от проверяваните фирми, които са усвоили авансово пари за строежа“, уточни служебният министър, по повод полицейска акция от изминалите дни.

"Събрали сме достатъчно информация. Срещнали сме се със стотици хора. Българският народ е ограбен. Ако се докаже това, което е очертано в разследването, ще означава, че хората ще платят още веднъж за магистралата. Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са при тях", добави Рашков и припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството е превел в ОАЕ 21 милиона лева от началото на годината.

Той заяви, че ще поиска от прокуратурата, вместо да бави разследването, да обърне внимание на това, което са събрали и да предложи на съда за задържи някои лица.

"Става дума за десетки милиони, изтекли от българския бюджет. Тези средства са преминали през банка, свързана с Бойко Борисов", каза още Бойко Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай