Рашков на частно парти? Голямото разкритие

Нека Демерджиев каже кой е този зам.-министър, живял незаконно в резиденция на МВР, призова политикът

Рашков на частно парти? Голямото разкритие | StandartNews.com

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков, сега водач на листата на ПП в Перник, шумно изрази възмущението си, че наследникът му в МВР Иван Демерджиев е замесил името му с частни партита.

Демерджиев обяви, че имоти на МВР са ползвани за частни партита. "Това са лъжи. Скоро време ваши колеги ще ги опишат подробно. Не са използвани още по-малко от мен, аз не си падам по партита", скочи Рашков.

И добави: "Веднъж служителка на МВР със семейството си е поискала разрешение да ползва ресторантската част на една от почивните бази за празник, като е платила разходите на външните лица. Не може да се говори в множествено число и да се злепоставят служителите на МВР, че са вдигали купони, а не са си вършили работата".

"Нека Демерджиев каже кой е този зам.-министър, живял незаконно в резиденция на МВР. Има друг служител с по-висока длъжност, проверих и го задължих да си плати поне разходите. Има документи за тези проверки, нека се провъзгласят публично от министъра на вътрешните работи", заяви Рашков.

Запитан изпитва ли вина за индиректни или директни решения, довели до трагедията с двамата загинали полицаи в Бургас, Бойко Рашков каза: "Мисля, че не бива да прибързваме с подобни въпроси, които имат чисто политически оттенък в една предизборна кампания. Не прави чест на някои изказващи се, опитващи да прехвърлят отговорността на едно правителство, което не бе на власт над 25 дни".

"Причините подлежат на изясняване в хода на изследване. От снимковия материал е видно, че полицейската кола е подходила към автобуса", каза още Рашков.

"Политическите спекулации ще ги коментирам така - не прави чест на политиците да ползват смъртта на двама души за правене на кампания", добави той.

"Думите на Демерджиев, че има чадър върху трафика на мигранти, са много силно изказване. Това подлежи на доказване, в противен случай ще бъде само едно петно. Пресилено би било да приемем, че министерството прави чадър на трафика на мигранти", заяви Рашков.

"Онези, които са се увлекли по този бизнес, са го направили за пари. Не е тайна, че трафикът на мигранти е много доходоносна дейност и с нея се занимават чужденци. Част от участниците, организирали трафика на тези 48 мигранти, част от тях са влезли в страната, били са настанели в домовете на служители на дирекция "Миграция", добави той.

Водещата на БНТ Христина Христова го притисна с неудобни въпроси, а той й отвърна: "Вие явно сте заблудена!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай