Рашков каза кога ще се яви в прокуратурата, условие към Борисов

Бившият вътрешен министър отказа да получи призовката

Рашков каза кога ще се яви в прокуратурата, условие към Борисов | StandartNews.com

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков отказа да се яви на разпит в прокуратурата.

"Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия, и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция", заяви Рашков пред журналисти, цитиран от България Он Еър.

По-рано Софийската градска прокуратура обяви, че бившият вътрешен министър е привикан за разпит, заради изявления за разследването около строителството на магистрала "Хемус" и дори го заплаши с принудително довеждане пред разследващ, защото той отказал да приеме призовката. Рашков обаче заподозря други причини да бъде призован.

"Очевидно Борисов чрез Гешев, се опитва да разбере какво знам аз и кое бих могъл да изложа в делото срещу мен, което води ГЕРБ в Софийския градски съд", коментира Рашков.

От ГЕРБ отвърнаха лаконично на обвиненията. 

"Бойко Рашков за пореден път се опитва да разкаля политическия терен, което, за мен лично, потвърждава нашата теза, че се готвим за избори", коментира Даниел Митов.

От държавното обвинение ще използват законови мерки, за да призоват Рашков, а при неизпълнение на прокурорските разпореждания, ще бъдат наложени предвидените в закона санкции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай