Радостин Василев с разкрития за престъпни схеми в спорта

Зимният дворец на спорта, в столичния квартал „Студентски град”, тъне в разруха и мизерия

Радостин Василев с разкрития за престъпни схеми в спорта | StandartNews.com

„Само седмица след като смених ръководството на „Академика 2011„ новото ръководство ме информира какво се случва в Зимния дворец на спорта. Дружествата, които управляват държавната собственост – „Академика 2011”, „Национална спортна база” и „Сердика”, са били управлявани по престъпен начин”, разкри пред Нова телевизия министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Радостин Василев с още скандални факти за Зимния дворец

Той показа кадри, на които се вижда как Зимният дворец на спорта, намиращ се в столичния квартал „Студентски град”, тъне в разруха и мизерия. Последният ремонт на съоръжението е приключил преди около 4 години и е бил на стойност 6 млн. лева.

Тепърва ще се уточнява какво точно е било ремонтирано с тези средства, каза Василев и обясни, че на една от пързалките вътре само един от общо шестте охладители работи. По думите му съблекалните, които са ремонтирани, са изцяло в мухъл, а гипсокартонът, който е монтиран там, е почти паднал.

Спортният министър заяви, че помещенията, които са били отдавани под наем, са били заключени и министерството е търсило услугите на ключар, за да има достъп до тях. Според него не трябва да има дискотеки в подобна сграда, предназначена за спорт.

„Правителството е постапокалиптично. Ако коалиционните партньори не осъзнаят, че общественият интерес е по-важен от личния, че нуждите на гражданите са далеч от темите, които са обсъждани в Народното събрание, ще загубят доверието на хората”, заяви Василев.

Той коментира българската помощ за Украйна като каза, че гостоприемността ни не трябва да минава границата и да се превръща в меркантилност и инфантилност.

„Изборът на гуверньор на БНБ беше преекспониран. Не считам, че подобен избор трябваше да направи такъв разлом в коалицията”, коментира министърът провалената процедура за избор на нов шеф на Българската народна банка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай