Радостин Василев проговори за новата си партия, каза каква ще е тя

Името ѝ ще бъде обявено съвсем скоро. Няма да се казва "Силна България"

Радостин Василев проговори за новата си партия, каза каква ще е тя | StandartNews.com

Независимият депутат Радостин Василев прави нова партия. Името ѝ обаче ще бъде обявено съвсем скоро. Няма да се казва "Силна България", защото това е името на гражданското движение, обясни той в интервю за БНТ.

"Не сме имали план никога да се казва така. Още по-хубаво име ще има - целенасочено, мислено, за да отговаря на това, което тази партия ще прави. Надявам се това да е първата в най-новата история пробългарска партия, която да не бъде васална на някакви посолства, а да се грижи единствено и само на българския народ", каза Василев.

Той е решил да предприеме това действие със създаването на партия, защото навсякъде бил предаван и лъган. И смята, че ако не може да се справя, то поне това да зависи от него, а не от Кирил Петков, Асен Василев и Слави Трифонов, които той определи като "абсолютни предатели".

"Едните - национални предатели, другият предател на надеждите на много българи. И в двете партии съм се доказал. По отношения на моята компетентност няма да чуете някъде да има критики. По отношение на действията ми и двете партии са недоволни, защото съм единственият, който разкрива истинската дълбока държава", посочи Василев.

С него има нови лица, неопетнени и неучаствали в политическия процес. Има много симпатизанти на ИТН и ПП, но не и депутати. Проектът ще бъде центристки, който застъпва социалната политика - с проекти за бизнеса.

Василев заяви, че партията му ще участва в местните избори на всяка цена. Ако не успеят да я регистрират, ще участват с други партии. Вече имаме предложения от други колеги, каза Василев, но не пожела да каже от кого.

За разпространения от него запис от заседанието на ПП, каза че целта му била българите да разберат "истинската дълбока държава" и е постигнал целта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай